top of page

8 TIPS TIL Å BYGGE NETTVERK SOM STUDENT I TROMSØ

Hvorfor skal du som student bygge nettverk? Det handler om å få et fortrinn og en fot innenfor arbeidsmarkedet. Ved å bygge nettverk har du mye større sjanse for å lande drømmejobben, eller å få en gylden mulighet din vei. Her får du 8 tips til å bygge nettverk som student i Tromsø:

1. Vis at du eksisterer

Først og fremst, lag deg en brukerkonto dersom du ikke allerede har gjort det. Lag deg en bruker på de plattformene som dine drømmebedrifter bruker. Vær synlig på sosiale medier som blant annet Linkedin, Instagram, Facebook og Twitter. Arbeidsgivere er ivrige på å søke i sosiale medier når de skal ansette.


Bedrifter har også mange arrangementer knyttet til studenter! Få med deg ting som skjer og oppsøk arrangementer. Vær interessert i å delta på arrangementer og ikke vær redd for å ta kontakt med bedrifter som du finner interesse av.

2. Ikke vær redd for å knytte kontakter

Er du nysgjerrig på en bedrift? Ta initiativ til å knytte kontakt. Bedriftene i Tromsø er som regel interesserte for å knytte kontakt med studenter. En fort søk på Google eller Linkedin gir deg det du trenger for å skrive en melding til bedriften.


For eksempel kan du spørre om ting du lurer på ved bedriften. Antakeligvis vil både du og dem få utbytte av ditt engasjement. Bedriften får muligheten til å dele sin kunnskap, og du får tilbakemelding på det du lurer på. Win-win!



3. Møt opp på karrieredager som arrangeres i regi av UiT

Universitetet i Tromsø tilrettelegger for at studenter skal få muligheten til å knytte kontakter med aktuelle arbeidsgivere til fordel for fremtiden. Karrieredagen på UiT i Tromsø arrangeres som regel ved studiestart. Hold deg oppdatert, og sett av datoen!


Dette gir deg muligheten til å spørre bedriften om hvem de er, og hva de står for. Ikke vær redd for å spørre dumme spørsmål. Bedriftene er der for å vise sin synlighet og fremme seg selv som attraktive arbeidsgivere.


Du kan for eksempel spørre om din kompetanse trengs i denne bedriften, eller hva slags kompetanse som trengs. Dette gir deg et innblikk i hvilke behov som er ettertraktet i arbeidsmarkedet. Du kan også spørre om generelle ting som arbeidstid, begrensninger, goder og karrieremuligheter som ansatt.


Ved å dra på karrieredager, utforsker du som student om det finnes en arbeidsplass for deg selv i fremtiden. Du gjør deg selv en tjeneste som kan virke fordelaktig for dine valg i fremtiden.

4. Vær åpen

Ikke utelukk en bedrift, basert på bransjen de er i. En større bedrift kan ha flere avdelinger! En bedrift som er rettet mot en bransje som du nødvendigvis ikke har kompetanse om, kan også være aktuell.


En bedrift er avhengig av å samarbeide med et mangfold av mennesker med ulik kompetanse. Bedriften er avhengig av flere fagfelt og roller for å skape verdi. Kanskje er din kompetanse svært relevant i en organisasjon som opererer i en bransje som du ikke har tenkt på.


5. Søk jobb i Tromsø

Hvis du har muligheten til det - skaff deg en deltidsjobb! Da fyller du CV'en din med erfaring som er meget attraktivt for bedriftene du skal søke jobb hos etter avsluttet studie.


«Foten innafor» starter som oftest med en jobbsøknad. Dersom du får avslag er det ingenting i veien for at du kan være aktuell på et senere tidspunkt. Tenk heller at du har gitt bedriften muligheten til å vise at din kompetanse eksisterer, og at du tatt interesse i dem. Presenter deg selv og fortell om din erfaring som du tror kan passe godt inn i bedriften.

6. Skill deg ut i mengden

Lag deg en profil som er attraktiv for en fremtidig arbeidsgiver. Det kan være lurt å opprette en LinkedIn profil som gjør det enkelt for en bedrift å finne din CV. Eller det kan være så enkelt som å snakke med noen som jobber for en bedrift.


Presenter deg selv, fortell at du studerer på UiT og at du er på jobbjakt akkurat nå, eller på et senere tidspunkt. Selv om den du snakker med ikke kan gi deg eksakt informasjon om hva slags behov bedriften har, kan det godt være at du får andre nyttige tips og råd som kan være av interesse hos andre aktører.

7. Møt opp på campus

Hovedpoenget med å bygge nettverk er muligheter. Et nettverk gir deg muligheten til å hente inn mer kunnskap. Et nettverk i Tromsø, kan komme til gode på et senere tidspunkt selv om du velger å bosette deg i Tromsø eller ikke.


Sannsynligheten er stor for at organisasjoner i Tromsø også samarbeider med andre organisasjoner i Norge. Dette fører til bekjentskap som gir muligheter. Ditt nettverk skaper en viktig grunnmur for fremtidige relasjoner både i jobbsammenheng, men også i andre sosiale sammenhenger. Husk at når du studerer, danner du et grunnlag for din egen fremtid.

8. Bli medlem i en studentorganisasjon i Tromsø.

Å være medlem av en studentorganisasjon betyr ikke at du påtar deg ansvar alene på vegne av hele studentforeningen i Tromsø. Å være medlem av en studentorganisasjon betyr at du samarbeider med andre studenter som også er medlem, og som er takknemlig for at du i det hele tatt viser ditt engasjement og din interesse.


Hva med å være med i Start UiT? Vi er en studentorganisasjon for deg som vil knytte nettverk med likesinnede studenter. Få en boost med nettverksbyggingen ved å bli medlem:






bottom of page