top of page

Hvordan går du videre med startupideen din i Tromsø?

Er du en student som sitter inne med en knallgod bedriftsidé? Kanskje har du jobbet med innovasjon under studietiden, og ønsker å ta det et steg videre?


Det er mange som deg, men vet ikke helt hvor de skal starte. Det er ikke lett å lete seg gjennom mylderet av informasjon om foretaksformer, regnskap, marked osv...


Vi har samlet noen bedrifter i Tromsø som har som mål å hjelpe akkurat deg. Om det er å sparre med noen om startupideen din, eller å faktisk få hjelp med å søke finansiering, så er disse bedriftene gull å ha i arsenalet:

  • Norinnova

  • KUPA

  • Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark

Les videre, og få motivasjon til å gå videre med idéen din!


Norinnova

Norinnova jobber med både med forretningsutvikling og kommersialisering av forskning. De jobber mye med ideer knyttet til teknologi, men er ikke begrenset til det.


Hedda Crogh forteller i vår podkast om hennes jobb som idéjeger i Norinnova. Hun forteller at hvis du sitter inne med en idé, så kan du komme på en uforpliktet kaffepause der du forteller om din millionide. De bistår med å sjekke markedet – for det kan finnes noen eksisterende løsninger!


Folkene på Norinnova hjelper også med finansiering – hvordan du kan hente inn penger til din idé. De tilbyr også kontorplass og et nettverk med andre startups som kan støtte deg i den humpete veien frem mot en startup.


Crogh har et klart budskap – ingen idéer er for dumme, og kan finpusses for å bli en forretningsidé.KUPA

KUPA leverer rådgivning til startups – og loser deg gjennom prosessen fra idé til bedrift. De kan hjelpe til med blant annet utforming av forretningsmodell, søknad om støtteordninger og bygge team og styre.


Fra idé til startup er et to måneders program fra KUPA, der du får testet og utviklet idéen din. Likesinnede gründerspirer deltar på samlinger og får blant annet lært teknikker til å presentere forretningsideen sin – en såkalt pitch. Programmet foregår i høsten.
Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark

Du har muligens hørt om dem på campus eller deltatt på en av deres mange workshops. Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber med å bygge broer mellom skolen og næringslivet. UiT har også inngått et samarbeid med Ungt Entreprenørskap om å satse på innovasjon blant studenter.


Hvis du vil gå gjennom prosessen å starte opp, drive og avslutte en bedrift, så er Studentbedrift en gylden mulighet å gjøre det på. Da får du praktisk erfaring, og samtidig en god måte å kombinere med studier. Studentbedriften er en egen juridisk enhet i Brønnøysundregistrene, som innebærer lavere terskel og risiko.


Uansett hvordan du går frem for å skaffe rådgivning, så er nøkkelen "å bare gå for det". Det er mange der ute om vil se at idéen din blir en suksess!


Vi i StartUiT knytter sammen næringslivet med studenter. Bli med oss for å få en nettverk med likesinnede studenter!
Comments


bottom of page